InnoHiili-hanke: Kunnan 3 palvelumuotoilupilottia

Lähtökohta

Aloitimme yhteistyön Iin Micropoliksen kanssa syksyllä 2016, kun meidät valittiin palvelumuotoilun asiantuntijoiksi Innovatiiviset vähähiiliset palvelut -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena oli löytää kuntalaisten arkeen sopivia uusia ratkaisuja, jotka vähentävät arjen kulkemisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä sekä tukea kuntalaisten osallistumista omien palveluidensa suunnitteluun.

Toteutus

Hankkeen palvelumuotoilukokonaisuus koostui seuraavista osista:

Osien toteuttamisen johtavana ajatuksena oli kuntalaisten osallistaminen, jota tehtiinkin useilla tavoilla mm.  yksilö- ja ryhmähaastattelut, luotaintutkimus, Osallistuva Ii -Facebook ryhmän välityksellä järjestetyt kyselyt, valtuustoseminaariin osallistujien työpaja ja Minun keskustani -työpajat. Yhteensä reilut 300 kuntalaista osallistui hankkeeseen.

Lopputulokset

Yhteistyön lopputuloksia olivat mm. asiakaspersoonat, joiden avulla voidaan kehittää kulkemiseen liittyviä palveluita, nopeat prototyypit Iin kunnan keskustasta ja koosteet kuntalaisten palvelutarpeista.

Kokonaisuutena hanke onnistui erinomaisesti ja se valittiin 10.10.2017 Euroopan parhaaksi ilmastohankkeeksi EU RegioStars Awards –kilpailussa. Kuntalaisia osallistava työskentelymalli oli osaltaan siivittämässä hanketta tähän upeaan tunnustukseen.

“Näimme kilpailutusvaiheessa vaivaa löytääksemme palveluntuottajasta aidon kumppanin ja sen löysimme Palvelumuotoilu Palosta. Heidän kanssaan vuorovaikutus on avointa ja koemme tavoitteemme yhteiseksi.”

 

— Johannes Helama, projektisuunnittelija


Palvelumuotoilua, olkaa hyvä!

Kaipaako palvelusi sytykettä? Ota yhteyttä lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla ja vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä
Haluatko varata tapaamisen/online-tapaamisen?