Savitaipale: Palvelumuotoiluvalmennukset matkailu- ja liikunta-alan yrittäjille

Lähtökohta

Liiku-hankkeessa haluttiin tuoda yhteen Savitaipaleen alueen liikunta-, hyvinvointi- ja matkailupalveluyritykset. Tavoitteena oli kehittää uusia ohjelmapalvelupaketteja matkailijoiden käyttöön. Avuksi otettiin palvelumuotoiluvalmennukset.

Työn eteneminen

Palo suunnitteli ja veti kolme palvelumuotoilupäivää Liiku-hankkeessa mukana olleille yrityksille, joissa tavoitteena oli sekä oppia palvelumuotoilun työmenetelmiä että kehittää konkreettisia ohjelmapaketteja vahvistaen liikunta- ja matkailualan yrittäjien yhteistyötä.

Palvelumuotoilupäivissä käytiin läpi asiakaskokemusten muodostumista, määriteltiin asiakaskohderyhmät ja luotiin heistä asiakaspersoonat. Persoonien pohjalta ideoitiin sekä uusia palvelupaketteja että myös tapoja tehdä nopeita kokeiluja ja kerätä lisää asiakasymmärrystä. Yrittäjien kanssa tehtiin myös nopea palvelusafari paikalliseen matkailumyymälään sekä kuvattiin uuden, verkostoituvan yrittäjän palvelupolku.

Lopputulokset

Yksi tärkeä tavoite oli kohtauttaa eri alojen yrittäjät ja saada heidät tekemään yhteistyötä. Yhteistyö lähtikin käyntiin hyvin jo ensimmäisessä päivässä. Esimerkki palvelumuotoilupäivissä ideoiduista palveluista oli äijäretriitti.

“Palvelumuotoilu Palon asiantunteva, hyvin suunniteltu sparraus vie meitä nyt eteenpäin. Palo onnistui heti alkajaisiksi luomaan iloisen ja vapaan ilmapiirin. Koulutukseen osallistujat havahtuivat katsomaan toimintaansa ulkopuolisin silmin. Tavoitteemme näyttävät nyt toteutuvan. Yhteistyötä tekevä tiimi toimii jatkossakin yhdessä. Savitaipale on matkalla hyvin tunnetuksi liikunta-, hyvinvointi- ja matkailukunnaksi.”

 

— Eija Pajula, elinkeinoasiamies, Savitaipaleen kunta

Projektin tiedot

Savitaipale on Suomen kunta, joka sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa. Savitaipaleella on hyvät liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalvelut. Kunnassa on neljä liikuntahallia ja mahdollisuus harrastaa monia eri lajeja. Savitaipaleella luonnon tarkkailu, patikointi, hiihto, kalastus, melonta ja kesämökkeily  ovat matkailijoiden suosikkeja.

Projektin toteutus: joulukuu 2016 – helmikuu 2017

Palvelumuotoilu Palo Savitaipale Palvelumuotoiluvalmennukset
Palvelumuotoilu Palo Savitaipale Palvelumuotoiluvalmennukset

Palvelumuotoilua, olkaa hyvä!

Kaipaako palvelusi sytykettä? Ota yhteyttä lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla ja vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä
Haluatko varata tapaamisen/online-tapaamisen?