Oulun kaupunki: STEAM in Oulu -verkoston toiminnan kuvaaminen

11
ryhmähaastatteluja ja osallistamistilaisuuksia
6
työpajoja
n.100
henkilöä osallistettu

Lähtökohta

Yhteistyön tavoitteena oli rakentaa kuva STEAM in Oulu –verkoston toiminnasta sekä visioida sen tulevaisuuden tahtotilaa. Toiminnan kuvauksen lisäksi tavoitteena oli luoda eri alojen ammattilaisten ja erityisesti kasvatusalan käyttöön tuleva käsikirja, joka tukee jokapäiväistä STEAM-toimintaa eri yksiköissä.

Työn eteneminen

STEAM in Oulun toiminnan kuvaamisessa hyödynnettiin vahvasti osapuolten osallistamista eri menetelmien avulla. Kuvauksen ja käsikirjan luomiseen osallistuikin eri tavoin noin 100 STEAM in Oulu -toiminnassa mukana olevaa yksittäistä henkilöä – opettajia, rehtoreita, päiväkodin johtajia, oppilaita, Oulun kaupungin edustajia sekä ydintoimijoiden ja yhteistyökumppaneiden edustajia. Yhteistyön aikana Palo suunnitteli ja toteutti mm.

  • Kyselyn STEAM in Oulu –verkoston opettajille
  • 11 kpl erilaisia ryhmähaastatteluja ja osallistamistilaisuuksia
  • 6 kpl työpajoja erilaisilla sisällöillä

Palo kiteytti kerätyn tiedon pohjalta käsikirjan ja toiminnan kuvauksen sisällöt, joihin kerättiin vielä palautetta ja kommentteja eri osapuolilta. Tämän jälkeen ne viimeisteltiin valmiiksi.

Toiminnan kuvauksen ja käsikirjan visuaalisen ilmeen suunnitteli ja toteutti Digi- ja mainostoimisto Höyry.

Lopputulokset

Yhteistyön tuotoksina syntyivät mm. seuraavat:

  • Kiteytetty toiminnan kuvaus
  • Kattava käsikirja toiminnan tueksi
  • Näkymätön tieto näkyväksi
  • Tulevaisuuden vision ja arvojen määrittely
  • Toiminnan jatkokehittämistarpeiden tunnistaminen

Projektin tiedot

STEAM in Oulu on yhteisö, joka edistää luovuutta ja uteliaisuutta etsiessään ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin taiteen, median, tieteen ja teknologian risteyksessä. Yhteisön rungon muodostavat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion yksiköt, jotka tekevät yhteistyötä monien eri alojen ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa.

Lisätietoja STEAM in Oulusta.

Linkki käsikirjaan ja munoulu-verkkomedian artikkeli STEAMista.

Yhteistyön toteutus: 10/2021-02/2022.

”Palvelumuotoilutyö STEAM in Oulu -verkostolle oli todella tärkeä ja nyt oli juuri oikea ajankohta tehdä se. Verkosto on kasvanut muutaman vuoden aikana hurjasti, joten oli todella tärkeää saada kokonaiskuva verkoston nykyhetkestä ja samalla myös suunnitella tulevaa. Lopputuloksena käsikirja on ihan huikea, ja se varmasti hyödyttää käyttäjiään.

Yhteistyöstä on pelkästään positiivista sanottavaa. Se oli todella mutkatonta, ja Palo teki huikean työn kerätessään aineistoa. Emme ikinä olisi tällaista osanneet omin voimin tehdä, kyllä huomasi että ammattilaiset ovat ammattilaisia!”

Paula Vorne, STEAM-koordinaattori ja projektipäällikkö
Maikki Manninen, kehittäjäopettaja


Palvelumuotoilua, olkaa hyvä!

Kaipaako palvelusi sytykettä? Ota yhteyttä lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla ja vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä
Haluatko varata tapaamisen/online-tapaamisen?