Palvelumuotoilu Palo: Tekoäly muotoilijan tukena palvelumuotoiluprosessissa

Tekoäly muotoilijan tukena palvelumuotoiluprosessissa

UUTTA! 21.3.2024 klo 12-16 l Etäkoulutus

Palvelumuotoilija, oletko kiinnostunut tekoälyn mahdollisuuksista työssäsi?

Jos vastasit kyllä, olet tervetullut neljän tunnin intensiiviseen koulutukseemme aiheen tiimoilta. Koulutus on räätälöity palvelumuotoilijoille ja luovan alan ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita integroimaan tekoälyä luovaan työskentelyprosessiinsa. Koulutuksen työpajamainen toteutus tarjoaa rajoitetulle osallistujajoukolle intiimin ja syvällisen oppimiskokemuksen, johdatellen sinut tekoälyn muutokselliseen rooliin palvelumuotoilussa.

Koulutuksen sisältö

  • Johdatus tekoälyyn: Aloitamme matkan tekoälyn perusteiden, historian ja sen vaikutusten ymmärtämisellä suunnittelussa.
  • Tekoäly palvelumuotoiluprosessissa: Tutustumme tekoälyn integrointiin palvelumuotoilussa tosielämän esimerkkien avulla.
  • Tutkimusvaihe tekoälyn kanssa: Syvennymme AI-työkaluihin käyttäjätutkimuksessa ja analyysissä ja sovellamme oppeja käytännön harjoituksessa.
  • Määrittely tekoälyn kanssa: Opimme tekoälyn käytöstä käyttäjäprofiilien ja palvelupolkujen luomisessa.
  • Ideointi tekoälyn kanssa: Hyödynnämme tekoälyä ideoiden tuottamisessa ja palautteen keräämisessä.
  • Muotoilu tekoälyn kanssa: Opimme tekoälyn hyödyntämistä käyttöliittymien suunnittelussa ja palvelu blueprintien luomisessa.
  • Q&A ja yhteenveto: Päätämme Q&A-osuuteen ja yhteenvetoon keskeistä opeista

Miksi osallistua?

Koulutus on loistava mahdollisuus niille, jotka haluavat pysyä edellä nopeasti kehittyvällä tekoälyn ja palvelumuotoilun alalla. Saat paitsi teoreettisia oivalluksia myös käytännön taitoja tekoälytyökalujen käytöstä suunnitteluprosessisi parantamiseen tekoälyn avuin.

Kenelle?

Palvelumuotoilijoille ja luovan alan ammattilaisille

Kouluttajat

  • Titta Jylkäs, Titta Jylkäs Design
  • Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo

Kouluttajien esittelyt alla.

Koulutuksen hinta 369€ (+alv 24%)

Koulutus laskutetaan viikkoa ennen toteutusta.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena Teamsillä. Lähetämme osallistujille lisätietoja lähempänä toteutusta.

Ehdot

Koulutukseen mahtuu enintään 25 henkilöä ja vähimmäisosallistujamäärä, jolla se toteutetaan, on 10 henkilöä.

Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta, jos peruutus tehdään viimeistään 8.3.2024 mennessä. 9.-15.3.2024 tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Tämän jälkeen peruutuksista veloitetaan koko osallistumismaksu. Sama koskee myös ilman ennakkoilmoitusta pois jääneitä. Estyneen osallistujan tilalle voidaan ilman lisäkustannuksia vaihtaa toinen henkilö samasta yrityksestä/organisaatiosta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Kouluttajien esittely

Titta Jylkäs | Titta Jylkäs Design & Lapin yliopisto

Titta on kokenut palvelumuotoilija, joka keskittyy digitaalisiin palveluihin tekoälyä ja datatieteitä hyödyntäen. Titta toimii itsenäisenä palvelumuotoilun konsulttina, kouluttajana sekä akateemisena tutkijana Lapin yliopistossa. Hänen kokemuksensa on kertynyt viimeisen kymmenen vuoden ajalta useista eri rooleista in-house muotoilijana muun muassa Volkswagen Groupilla Saksassa, julkisella sektorilla työvoimapalveluiden saralla Suomessa, sekä muotoilun konsulttina frogilla.

Tällä hetkellä Titta opettaa palvelumuotoilua Lapin yliopistossa sekä hoitaa muotoilun ja teknologian apulaisprofessuuria Sino-German Faculty of Branding -yksikössä Zhejiang Wanli Universityssä, Kiinassa. Titan kiinnostus keskittyy tällä hetkellä erityisesti älykkäiden palveluiden kehittämiseen sekä tekoälyn empaattiseen ja eettiseen näkökulmaan.


Piia Innanen | Palvelumuotoilu Palo

Piia on käyttäjälähtöisen suunnittelun rautainen asiantuntija yli 25 vuoden työkokemuksellaan. Ennen Palon perustamista Piia työskenteli kansainvälisen yrityksen johtavana käyttöliittymäsuunnittelijana. Vaikka Piia on toiminut usein tehtävissä, joihin on liittynyt asioiden ja ihmisten vetäminen, hän kokee olevansa ennen kaikkea helposti inspiroituva ideoija, suunnittelija ja toteuttaja. Piiaa kuvataan usein kokonaisuuksien hallitsijaksi, joka taitaa myös yksityiskohdat.

Viimeiset 11 vuotta Piia on keskittynyt palvelumuotoiluun. Palvelumuotoilun menetelmät, asiakasymmärryksen syventäminen ja uusien palvelukonseptien luominen ovat tulleet Piialle tutuiksi useiden palvelumuotoiluprojektien vetäjänä. Piia on myös suosittu palvelumuotoilun kouluttaja. Piia on opettanut Palon koulutusten lisäksi Lapin yliopiston palvelumuotoilun sivuainekokonaisuuden kursseja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa.