Kosek | Yritysvalmennukset

Projektitiedot

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. KOSEKin päätehtävät ovat yritysten elinkeinoneuvonta ja seudun kehittämistoiminta.

Lähtökohta

Palvelumuotoilun yrityssparraus

Kokkolan seudun kehittämisyhtiön (Kosekin) KasvuInno-hanke tarvitsi palvelumuotoilun koulutusta ja sparrauksia alueen kasvuyrityksille. Koulutuksen ja sparrauksen tavoitteena oli löytää uusia näkökulmia ja asiakaslähtöisyyttää kasvusuunnitelmien tueksi.

Toteutus

Yritysvalmennusten kokonaisuus pohjustettiin palvelumuotoilun puolen päivän koulutuksella, johon osallistui kasvuyritysten lisäksi myös Kosekin ja Kokkolan kaupungin henkilöstöä.

Koulutusta seurasi kolmen päivän palvelumuotoiluklinikat kolmella paikkakunnalla. Klinikoissa 11 Keski-Pohjanmaan kasvuyritystä sai yrityskohtaista palvelumuotoilun valmennusta, keskimääräinen valmennusaika oli n. 2 tuntia per yritys. Yrityksiin kuului mm. hoiva-, hyvinvointi-, markkinoinnin sekä ICT-alan yrityksiä. Sparraushetket räätälöitiin yrityksen tarpeen mukaan ja niissä hyödynnettiin palvelumuotoilun perustyökaluja.

Lopputulokset

Palon vetämä koulutuspäivä avasi teemaa hyvin ja klinikkatapaamisissa kehitelty palvelupolun mallintaminen auttoi yrittäjiä viemään asioita käytäntöön. Palon asiantuntijat saavuttivat klinikoissa nopeasti yrittäjien luottamuksen ja homma eteni hyvin konkreettisiin kehittämisideoihin.
— Janne Roiha, yrityskehittäjä, Kokkolan Seudun Kehitys Oy